Stichting Theaterhart

Stichting Theaterhart werkt met hart en ziel aan een mooiere wereld, door haar publiek in het hart te raken en hen uit te dagen positief in beweging te komen. De organisatie maakt  voorstellingen en trainingen met een maatschappelijk doel.

De stichting is in 2013 opgericht op het initiatief van Yu Lan Leffers. Zij werd al tijdens haar opleiding tot dramatherapheut gedreven in het bespreekbaar maken van dilemma’s, tegenstellingen en taboes door middel van theater. Tijdens haar opleiding tot theatermaker leerde zij nog beter hieraan vorm te geven. Sindsdien heeft zij met Theaterhart al veel voorstellingen en trainingen mogen realiseren.

Publieksprijs
Kunst en Cultuur 2013

Het Theaterhart Collectief

H et hart van Theaterhart wordt gevormd door een groep enthousiaste mensen die allemaal de drive hebben om de maatschappij op een positieve manier te beïnvloeden. Het is een team dat zich inzet voor anderen en streeft naar kwaliteit. Door het variërende team waarin veel verschillende karakters, studies en personen bijeen komen vormt Theaterhart een organisatie die de maatschappij in beweging brengt. De acteurs van Theaterhart staan dichtbij de maatschappij en zijn altijd begaan met het desbetreffende onderwerp. Zij worden ingewerkt door professionele theatermakers, maar weten door hun feeling met het onderwerp een naturelle weergave van de realiteit neer te zetten.