Shame & Share

Social media speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven; dit leidt er ook toe dat pesten meer en meer naar het digitale vlak verplaatst. Het gevolg van online pesten is dat het menselijke aspect verdwijnt, waardoor het pesten onzichtbaar en ongrijpbaar wordt.

Shame & Share is een interventiepakket voor middelbare scholen over cyberpesten waarbinnen een interactieve voorstelling en naprogramma centraal staan. Shame & Share geeft scholieren, ouders en docenten inzicht over de aanpak van online pesten.

Shame & Share posterVerhaallijn

Robien heeft een droom, maar Fenne zal daar subtiel een stokje voor te steken. Ze besluit om samen met de leerlingen uit de klas de Facebookpagina van haar klasgenote op te leuken met hele nare comments.

Bram zoekt ondertussen contact met Robien. Hij vindt haar mooi! Fenne is alleen zijn huidige vriendin en niet van plan hem te laten gaan. Bram vraagt Robien om hem een sexy foto te sturen. Zal zij dat doen?

Robien vertelt ondertussen de klas over haar droom. Wanneer ze daarna echter de berichten die online over haar zijn geplaatst ziet, kijkt de hele klas toe. Grijpt er dan niemand in?!

 

 

Ouderavond 
Voorafgaand aan de voorstelling organiseren wij een ouderavond waar onze sprekers de ouders over cyberpesten voorlichten. Door middel van stellingen worden ouders uitgedaagd na te denken over het online gedrag van henzelf en hun kinderen. Onze sprekers geven de ouders tips over hoe zij met hun kinderen over cyberpesten en het gebruik van social media kunnen praten.

Lespakket
Na de voorstelling met naprogramma en de ouderavond is het de beurt aan de docenten (mentoren) om aan de hand van het lespakket Shame & Share voort te zetten. Met dit (online) pakket (inclusief docentenhandleiding) kan de docent met één druk op de knop wekelijks terugkomen op de voorstelling en het naprogramma.  Door middel van korte opdrachten kunnen zij met hun leerlingen discussies voeren over social media gebruik, online gedrag en – privacy en de strafbaarheid van cyberpesten. Ook bevat het lespakket opdrachten om afspraken te maken met de hele klas over cyberpesten en het omgaan met social media.

Informeer nu! Bestel nu!