Trainingen in het maatschappelijk werkveld 

beeld1_pag21Theaterhart biedt trainingen aan om mensen krachtiger te laten zijn in deze dynamische maatschappij. De trainingen van Theaterhart bootsen door opgeleide trainingsacteurs een realistische weergave van de werkelijkheid na. De trainingsacteurs verplaatsen zich in de situatie waar de deelnemers mee te maken krijgen in de praktijk. De trainingsacteurs worden ingezet voor examens, rollenspellen en grote projecten zoals bij de Politie Academie in Den Haag.

Theaterhart heeft al veel trainingen gerealiseerd en werkt graag met u samen om een kwalitatief goede training te ontwikkelen voor uw organisatie. Een maatwerk traject kan bestaan uit één of meerdere voorstellingen of trainingen op maat. Een combinatie van een training en voorstelling behoord ook tot de mogelijkheden.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een training die al eerder is gerealiseerd en succesvol is geweest bij de Politieacademie in Den Haag.

Hulpverleners in contact met de jeugd 
Meer respect tussen hulpverleners en jongeren, door het project ‘Treed in contact met de jeugd’. Deze training biedt hulpverleners de kan om ervaring op te doen met street-wise jongeren. De jongvolwassen trainingsacteurs zijn zelf opgegroeid in achterstandswijken. Zij weten als geen ander hoe je positief in contact kan komen met de jeugd. Op deze manier zal er wederzijds meer respect ontstaan.

Doordat de trainingsacteurs realistische en onverwachte situaties in scene zetten, kunnen de hulpverleners in opleiding op een veilige manier oefenen met deze doelgroep. Door te oefenen in een veilige setting, ontwikkelen zij meer zelfvertrouwen zodra zij hun beroep uitoefenen. Gedurende de hele training is er volop aandacht voor actieve feedback van zowel de dramatherapeuten als de trainingsacteurs. Als resultaat van deze training komen hulpverleners en jeugd dichterbij elkaar en ontstaat er een dialoog.

Informeer nu!