Loser!

Bekijk de trailer van Loser!

Klik op deze foto voor meer info en de trailer. Interesse? Mail naar esther@theaterhart.com of bel naar Esther Rietman 06 20398100 Een digitaal lespakket door kinderen voor alle kinderen om pesten bespreekbaar te maken in de klas. Voor alle bassischolen vanaf groep 6.

Loser! - Informatie

Loser! is speciaal gemaakt voor groep 6,7 en 8, primair onderwijs. Het is een digitaal lesprogramma, waarbij de leerkracht met 1 druk op de knop samen met de klas pesten in de klas bespreekbaar kan maken en (digitaal) pesten kan stoppen.

 

Het lesprogramma begint met een docufilm waar meester Bas vertelt over zijn klas. Groep 7, waar het pesten onder zijn neus begon, zonder dat hij het in de gaten heeft. De film laat vanuit verschillende perspectieven voelen hoe pesten daadwerkelijk is. Het lesprogramma wat daarop volgt brengt kinderen met elkaar in dialoog over wat pesten met de ander doet en hoe het voorkomen kan worden.

 

Middels het lesprogramma wat volgt delen de leerlingen spelenderwijs  hun ervaringen en worden ze bewust gemaakt van hun eigen gedrag. 

 

De kinderen krijgen de kans om hun eigen ervaringen te delen en elkaar tips te geven. Door scènes terug te pakken uit de film en interactieve opdrachten, bieden wij de leerlingen, de leerkracht en ouders handvatten. De leerkracht krijgt inzicht op de klas hoe zij omgaan met pestgedrag. De leerling krijgt tools om in zijn of haar eigen kracht te staan en voor iemand op te komen. Gestimuleerd wordt hoe op school en in de thuissituatie positief kan worden omgegaan met social media. 

Bekijk de trailer

 

Bekijk de trailer met lesmateriaal

Loser! - Verhaallijn

Liz is een heel normaal meisje. Zij gaat goed om met alle kinderen uit haar klas. Op het moment dat zij Julia wilt helpen met haar huiswerk, lijkt het alsof de hele groep zich opeens tegen haar keert.

Het pesten neemt steeds ergere vormen aan en haar moeder begint zich zorgen te maken. Liz gaat steeds minder graag naar school… Houdt het pesten ooit nog op?

Rollen: 
Liz - Gepeste
Mike  - Meeloper
Julia - Pester
Tim- de omstander

Vader Julia
Moeder Liz
Meester Bas

 

Heb je interesse in deze voorstelling?

Via onderstaand formulier kun je meer informatie aanvragen over Loser!
Direct bestellen? Dat kan via de knop "Nu bestellen" op deze pagina. 

Je vraag is verzonden.
Hartelijk dank voor je interesse!
Er gaat helaas iets mis. Probeer het later nog eens.

Loser! bestellen?

Doelgroep
Groep 6, 7 en 8
Duur
Docufilm 100 minuten (film 40 min, bijbehorend lesmateriaal 60 min) extra lesmateriaal (1u-3u)
Locatie
Digibord in de klas
Groepsgrootte
De klas
Prijs
€ 350,- per school per jaar

Beoordelingen

Fantastische voorstelling, en ontzettend waardevol. Een les waar de kinderen en leerkracht met regelmaat op terug kunnen komen om de sfeer in de klas te verbeteren.

Leerkracht - IKC Klimboom

Vind het een zeer betekenisvolle les. Kinderen werden uitgedaagd anders te denken te kijken naar de achtergrond rond pest gedrag.

Leerkracht - De springplank

Zelf ben ik ook erg gepest en na het zien van de voorstelling kon ik mijn verhaal delen. De kinderen uit mijn klas waren er toen echt voor mij! Ik werd heel erg gesteund en andere kinderen wisten nu hoe ze mij konden helpen.

Leerling - De baanbreker