Over ons

Stichting Theaterhart werkt met hart en ziel aan een mooiere wereld door theater en trainingen als middel in te zetten met als doel: maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken en de dialoog op gang te brengen. Door mensen in het hart te raken en te inspireren om positief in beweging te komen. 

De stichting is opgericht in 2013 op het initiatief van Yu Lan Leffers, theatermaker en dramatherapeut. Haar motto: “Don’t judge the book by its cover.” We moeten elkaar de kans geven het boek onder de kaft te laten zien, zodat we meer begrip en respect voor elkaar gaan krijgen, op weg naar een harmonieuze samenleving. Vanuit deze idealistische visie is zij gestart met Theaterhart.

Het hart van Theaterhart wordt gevormd door het Collectief, een groep enthousiaste mensen die de drive hebben om de maatschappij op een positieve manier in beweging te brengen. Het collectief bestaat uit ervaren professionals, met elk zijn of haar expertise. Uiteenlopend van opvoedkundigen, therapeuten en coaches tot docenten en theatermakers. Een divers, geschoold en zeer creatief team maakt dat zij werken vanuit passie, transparantie en streven naar vernieuwing door ‘verder’ te durven kijken.