Werkwijze

De basis waar Theaterhart haar kracht uit put is conceptontwikkeling. Dit vooronderzoek is onze leidraad om op creatieve wijze invulling te geven aan onze doelstelling: aan het voetlicht brengen van maatschappelijk kwesties, mensen in het hart raken en te inspireren om positief in beweging te komen.

Conceptontwikkeling ontstaat uit een actueel maatschappelijk thema of op aanvraag. Het thema wordt onderzocht binnen verschillende lagen en perspectieven van de samenleving. Daarna wordt gekozen voor een effectieve vorm om de doelgroep te benaderen. Dat kan zijn Theater, film, documentaire, storytel, (online) training en/of coaching. Deze vorm zal ingang bieden om dialoog te starten, taboes te doorbreken en mensen en bewust te maken. Om de doelgroep in beweging te brengen en richting te geven zal passend (interactief) les- of trainingsmateriaal een belangrijk onderdeel zijn van het concept. 

De uitvoering van het concept wordt gedaan door Theaterhart, samenwerkingspartners of met zorg verkocht aan derden.

Het team van Theaterhart staat dicht bij de maatschappij en werkt vanuit hun missie en kernwaarden aan een positieve verandering binnen de maatschappij. Meer begrip voor elkaar brengt ons steeds meer richting een harmonieze samenleving.

Wij staan altijd open voor ideeën en mogelijkheden tot samenwerking. Laten we elkaar inspireren om de wereld een stukje mooier te maken!